Word nu lid
#

Vrijliggend fietspad Alblasserdam-Papendrecht

Na de informatieavond afgelopen november zijn de plannen voor het fietspad Beneden Merwede Route, deelgebied 1, 3 en 4, verder uitgewerkt. Inmiddels heeft de aanbesteding plaatsgevonden. De firma Hak BV is afgelopen week reeds gestart met de uitvoeringswerkzaamheden.

Fiets filevrij
De aanleg van een vrijliggende fietsverbinding naar Papendrecht is onderdeel van het project "Fiets filevrij" van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Doel van dit project is ontlasting van de A15. Automobilisten, die op fietsbare afstand (tot 15 kilometer) van hun werk wonen, worden gestimuleerd om de fiets te gebruiken voor woon-werkverkeer. In de regio Drechtsteden wordt vanuit dit project gewerkt aan de aanleg van de Beneden Merwederoute, een veilige en kwalitatief hoogwaardige snelfietsverbinding die de verschillende gemeenten in de Drechtsteden verbindt. Deze route maakt onderdeel uit van een grotere fietsroute die loopt van Sliedrecht tot Hoogvliet. Het gedeelte Papendrecht en deelgebied 2 in Alblasserdam zijn inmiddels gerealiseerd. In de gemeente Ridderkerk zijn aansluitingsplannen in voorbereiding.

De route wordt met rijks-, regionale- en lokale middelen gefinancierd. De belangrijkste voorwaarden daarbij zijn dat de route veilig, hoogwaardig, herkenbaar en vrij van het overige verkeer wordt gerealiseerd. 

Start werkzaamheden
Eind 2015 is het eerste deel van dit fietspad (deelgebied 2) in gebruik genomen. Op maandag 19 juni 2017 start de firma Hak BV met de werkzaamheden van de aanleg van de overige deelgebieden. Het traject loopt vanaf het gedeelte van de kruising Helling / Staalindustrieweg tot aan de afslag naar bedrijventerrein Nieuwland Parc en kruist de Van Wenaeweg / Edisonweg en de Van Wenaeweg / Hoogendijk.

De eerste werkzaamheden vinden plaats ter hoogte van de Kabelbaan / Staalindustrieweg. In deze fase is de hinder tot een minimum beperkt. Het bouwverkeer zal extra rekening houden met fietsers langs de route.

Meer informatie over het project leest u op de website van de gemeente https://www.alblasserdam.nl/projecten/herinrichtingsprojecten/fietsverbinding-naar-papendrecht.

 

Voor inhoudelijke vragen over het project kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer T. Lotman (t.lotman@alblasserdam.nl).

 

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer